Köfte
Hazır kurban bayramından çıkmışken, elinizdeki etleri köfte ile değerlendirmeye ne dersiniz ?
+90 232 864 20 20
|
|
TR / EN
|
Hazır kurban bayramından çıkmışken, elinizdeki etleri köfte ile değerlendirmeye ne dersiniz ?
MALZEMELER
Malzemeler:
Malzemeler
Malzemeler
• Yaklaşık yarım kg. dana bonfile
• Yarım tatlı kaşığı tane karabiber
• Yarım tatlı kaşığı pul kırmızı biber
Lezzetli bir yemek için iyi bir malzeme; Aşçılıkta %70 malzeme %30 aşçının yeteneği, bilgisi gibi bir oran vardır. Bu bazı yerlerde %80’e %20 olarak da yorumlanır. Buradan anlaşıldığı gibi malzemeniz kötü ise kaliteli bir şey çıkarmanız çok zordur. Aroma katmak için soslarla uğraşmanız gerekecektir. O sebeple lezzetli bir et yemek istiyorsanız, etiniz iyi olmalı.
İsterseniz en güvendiğiniz kasaptan en pahalı eti satın alıp, en güzel şekilde marine edin. Eti doğru pişirmezseniz geri kalan hiçbir şey öğününüzü kurtarmaya yetmeyecektir. Genel olarak hepimizin alışkın olduğu ve damak tadına uygun bulduğu az, orta ya da çok pişmiş gibi bir pişirme tercihi olsa da bir taraftan etin pirzola mı bonfile mi olduğu gibi detaylar da pişirme yöntemini ve tercihini doğrudan etkiliyor. Hangi yöntemle pişirirseniz pişirin etin lezzetli olması için öncelikle yağlı olması gerekiyor. Kemikli olması ve kemiğiyle birlikte pişmesi yine ete lezzet kazandıran değerler.
Malzemeler:
Marinasyon karışımı için:
Body Font
Menu Font
Title Font